Шарена салата с киноа, грах и царевица

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
933
5k
4k
1k
5
15/02/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • киноа - ½ к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • къдрава салата - 8 - 9 листа (малки и крехки)
  • копър - 1 шепичка (нарязан)
  • грах - 5 с.л. (от буркан - домашно консервиран)
  • царевица - 3 с.л. от консерва или буркан
  • маслини - 6 бр. натурални
  • хималайска сол - около ½ ч.л. на вкус
  • шарлан - 2 с.л. (нерафинирано слънчогледово масло)
  • оцет балсамико - 1 с.л. на вкус (бял)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка, захлупена с капак, сваряваме киноата за около 10-15 минутки, като от време на време разбъркваме с дървена бъркалка.

След като е готова, оставяме киноата да изстива.

В голяма купа сипваме всички съставки – грах (от домашно консервиран буркан), царевица (от консерва) и нарязаните на ситно – пресен копър, къдрава салатка и натурални маслини.

Добавяме в купата към здравословната салата и вече изстиналата киноа.

Овкусяваме с хималайска сол, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), оцет Балсамико (бяла балсамова подправка) и разбъркваме всичко старателно.

Поднасяме свежа и наситена на вкусове – шарената салата с киноа, грах и царевица за един пъстроцветен и слънчев обяд!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар