Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с миксер, а след това добавете захарта и разбивайте, докато тя се стопи. Прибавете пресятото брашно и бъркайте - ще се получи нещо като тесто.
Към него добавете бакпулвера и Амаретото. Смесете добре и разделете на две. Към половинката сложете какао или боя за храна.
Намазнете две тавички, поръсете с брашно или какао, като с потупвания и завъртане покриете намазнената повърхност на съда за печене. Излейте сместа и печете до готовност във фурна.
Разбийте сметаната с 2-3 супени лъжици пудра захар, а [ваниловия крем разредете с вода или мляко и разбийте с миксер.
Измийте боровинките, като първо ги накиснете във вода. Подгответе всички останали продукти, докато се пекат блатовете.
Като са готови и изстинат, може да ги разрежете, за да станат два или три тънки или да ги оставите така.
Подреждате в ринг форма за торти на поднос първо основния блат (той е хубаво да е по-дебел), отгоре сметана и върху нея поръсвате с филитирани бадеми.
Поставяте тънак блат какао отгоре, отново сметана и филитирани бадеми, а след тях поставяте още един тънак блат. На него нанасяте ванилов крем - съвсем тънко. Отгоре подреждате боровинките.
На котлон на водна баня разтопявате кувертюра и кокосовото масло. Изливате в ринг формата върху бадемовата торта. Отгоре поръсвате с филитирани бадеми.
Като стегне бадемовата торта с Амарето и боровинки, махате ринг формата.