Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли и ребра в гювеч

Свински пържоли и ребра в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Свински пържоли и ребра в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
18/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Нахранете всички у дома с тези чудни свински пържоли и ребра в гювеч"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • свински ребра - 1 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • риган - 1 с.л. сух
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се счукват на каша скилидките чесън, а лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Свинските ребра се нарязват порции и заедно с вратните пържоли се поръсват със сол.

В купа се смесват черният, червеният пипер и сухият риган. Сухите подправки се разбъркват и с тях се поръсва месото.

Пържолите и ребрата се нареждат в глинения гювеч, като между тях се слага от счукания чесън и нарязания лук.

Гювечът се похлупва и се оставя на хладно за няколко часа, за да се овкуси месото.

Преди да се сложи в студената фурна, се налива малко бира.

Свинските пържоли и ребра в гювеч се пекат през първия половин час на 220 градуса, после температурата се намалява на 170 и готвенето продължава още около час и половина.

Сервират се топли с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: