Ребърца от младо агне с ориз и лук
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Ребърца»Ребърца от младо агне с ориз и лук

Ребърца от младо агне с ориз и лук

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Ребърца от младо агне с ориз и лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
18/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне17 мин.
Готвене140 мин.
Общо157 мин.
Порции4
"Класическа комбинация, но ужасно вкусна - агнешки ребърца с ориз и лук"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 800 г от младо агне
  • лук - 1 глава
  • ориз - 350 г
  • сушени зеленчуци - 1 с.л. с връх
  • чубрица - 2 щипки, ронена
  • джоджен - 2 с.л. сушен
  • олио - 40 мл
  • краве масло - 25 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте агнешките ребърца, залейте с обилно количество вода, така че да ги покрива поне три пръста и ги сварете. Ако по тях няма много мазнина, може да сложите лъжица - две олио във водата, а за по-богат бульон и е подходящо да се сложат цели или разполовени зеленчуци, каквито ви се намират - праз, лук, морков, пащърнак, бяла ряпа.

Не пропускайте да отстраните пяната, образувана на повърхността, след като заври.

2. Налълцайте главата кромид лук на дребно и запържете в маслото с олиото и щипка сол до омекване.

3. Сипете ориза, предварително измит в няколко води от нишестето. Бъркайте да се запържи и стане кристален и подправете с още сол, подправките и сушените зеленчуци на прах или дребни гранули.

4. Разпределете на пласт в тава ориза с лука и отгоре сложете агнешките ребърца. Бульона от варенето прецедете и сипете в тавата толкова количество, колкото изисква пропорцията на вида ориз, който използвате, приблизително 3:1.

5. Пъхнете агнешкото с ориз в загрята на 200°C фурна и печете до поемане на течността и омекване на ориза- 25-30 минути.

След като ястието е готово, завийте с кърпа или фолио за 10 минути, преди да сервирате топли ребърцата от младо агне с ориз и лук на вашата трапеза.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: