Печени ребърца с лук

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Печени ребърца с лук
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Решихте ли какво ще си приготвите днес? Тези запечени ребърца на фурна с лук и зехтин са истинско изкушение за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 800 г
  • лук - 1 кг кромид
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л
  • риган - 1 к.л
  • бульон - 200 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гърдите на парчета. Смесете зехтина с подправките и намажете месото. Лука почистете и нарежете на полумесеци.

Сложете в тава лука и отгоре сложете ребърцата. Посолете и сложете бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото обърнете месото, разбъркайте лука и запечете още 20 минути без фолио.

Може да го сервирате с таратор, ориз или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: