Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани във форма за кекс

Руло Стефани във форма за кекс

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Руло Стефани във форма за кекс
Снимка: Vesela SH
1 / 2
18/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Доста различно, но и апетитно изглежда това Руло Стефани в кексова форма"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 5 бр. /1 за каймата и 4 за плънката/
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 3 с.л. за поръсване
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се сваряват и се нарязват на кубчета.

Яйцата се сваряват и се разрязват на две половинки по дължина.

Краставички се нарязват също на кубчета.

Каймата се омесва с лука, яйцето и подправките.

Формата за кекс се намазва с мазнина /олио или зехтин/.

Каймата се разпределя на три части. Зеленчуците на две части.

На дъното на формата се слага един пласт от каймата, поръсва се с морковите и киселите краставички, притиска се лекичко, поставя се втори пласт от каймата, подреждат се яйцата и останалите зеленчуци, завършва се с кайма и рулото Стефани се поръсва с галета.

Печете соленото руло в предварително загрята върна на 180°C за около 40-45 мин.

След като се изпече, се отделя от съда с дървена шпатула и се обръща с чиния.

Поръсва се с настърган кашкавал, връща се за 5 мин във фурната на горно печене и се запича до златист цвят на кашкавала.

Чинията, с която ще се обръща, трябва да може да се постави обратно във фурната или рулото може да се обърне с плоска тавичка, напр. тава за пица.

Много вкусно, сочно и лесно руло Стефани във форма за кекс, а и така приготвено създава настроение!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: