Боровинкова мус торта

22/02/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към захарта прибавете две супени лъжици вода. Карамелизирайте захарта.

Разтопете шоколада и маслото на водна баня и ги прибавете към карамела. Добавете и сметаната и разбъркайте до еднородност.

Натрошете бисквитите и прибавете към тях карамелената смес. Размесете до еднородност и оформете блата в тава с подвижен ринг.

Оставете в хладилник, за да се стегне.

Затоплете кондензираното мляко, прибавете кокосовото мляко и разтопените шоколад и масло.

Разбъркайте до еднородност.

Накиснете желатина в студена вода и го оставете да набъбне, след което го затоплете в микровълнова фурна, без да позволявате да кипи.

Прибавете желатина към сместа. Добавете боровинките, като предварително сте ги намачкали, за да си пуснат сока.

Разбъркайте и охладете сместа.

След като желирането започне, полейте блата.

Оставете така 5-6 часа, за да стегне.

Затоплете боровинковото сладко на водна баня.

Ако чийзкейкът е стегнал, внимателно отстранете ринга /може да си помогнете със затоплен нож, който да прекарате от вътрешната страна на ринга/.

Полейте повърхността на тортата с боровинковото сладко.

Гарнирайте с филирани бадеми и свежи боровинки.

Боровинковата мус торта е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар