Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с брашно от нахут

Гризини с брашно от нахут

Гризини с брашно от нахут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Ако искате да имате нещо за прихапка в следобедните часове, то тогава тези гризини от нахутено брашно са чудесен вариант, който да замести вредните продукти от хранителните магазини"

Необходими Продукти

  • брашно от нахут - 85 г
  • моцарела - 170 г настъргана
  • крема сирене - 60 г
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • за намазване
  • масло - 15 г
  • магданоз - щипка сух/пресен
  • чесън - 1 к.л на прах
  • пармезан - по желание
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, която може да поставите в микровълнова фурна, сложете нахутеното брашно, кашкавала, бакпулвера, крема сиренето и чесъна на прах. Разбъркайте добре с лъжица.

Сложете купата в микровълновата фурна на максимална потенция за една минута. Извадете и чукнете яйцето. Разбъркайте до пълното му усвояване. Сместа ще стане лепкава, но това да не ви притеснява.

Разтопете кравето масло. Добавете магданоза и чесъна. Намазнете си малко ръцете и прехвърлете тестото в тавичка, застлана с хартия за печене. Оформете правоъгълник.

Нарежете на ленти без да се опитвате да ги разделяте. Намажете с кравето масло и поръсете със сусама и пармезана, ако решите да сложите.

Печете гризините в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. Извадете, охладете и поднесете.

Гризините с брашно от нахут са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: