Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с нахут и царевично брашно

Хлебчета с нахут и царевично брашно

Хлебчета с нахут и царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
06/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако ви липсва нещо на трапезата, обзалагаме се, че са хлебчетата с нахут и царевично брашно"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно от нахут - 150 г
  • царевично брашно - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Излизат точно 4 вкусни хлебчета.

В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб, да шупне.

Сипва се при яйцата, прибавяме олио и двата вида брашно.

Разбъркваме на тесто, накрая се замесва леко и разделяме на 4 топки.

Поставят се върху хартия за печене, отгоре се правят с нож по 3 разреза.

Печем в загрята фурна 180°C до готовност.

Когато е без глутен, малко са ронливи, но пък хлебчета с нахут и царевично брашно са чудесни за обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: