Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с яйчени нудли

Зеленчукова супа с яйчени нудли

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Зеленчукова супа с яйчени нудли
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Яйчените нудли ще направят тази зеленчукова супа една доста по-интересна идея за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • лук - 1 средна глава, кромид
  • моркови - 1 бр. голям
  • картофи - 1 бр. среден/голям
  • чери домати - 6 бр.
  • целина - 1 стрък селъри с малко от листата
  • магданоз - 4 стръка
  • грах - 80 грама, замразен
  • бакла - 100 грама, замразена, бейби
  • гъби - 150 грама, кладница
  • тиквички - 1/2 малка
  • пресен лук - 1 стрък
  • олио - 45 мл
  • бульон - 1 кубче, зекенчуков
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - на вкус
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички пресни зеленчуци и гъбите.

Лукът, целината и чери доматите смелете в блендер (използвах чери доматки, защото са по- сладникави и особено през зимния сезон ги предпочитам пред обикновените домати).

Загрейте олиото и в него запържете смлените зеленчуци за 5 минути на умерен огън.

Картофа, моркова, тиквичката и гъбите кладница нарежете на малки кубчета като за супа. Накълцайте и пресния лук и магданоза заедно с дръжките. Сложете ги в тенджерата при запържените зеленчуци на котлона, добавете замразените бакла и грах и залейте с 800-900 мл. вода или толкова, колкото да покрива продуктите поне 2 пръста.

Пуснете в супата кубчето бульон, подправете с черен пипер и сол, като внимавате, защото и бульона е солен.

Варете под капак 20-25 минути.

За това време зеленчуците би трябвало да са много добре сварени, но за всеки случай ги опитайте и ако е нужно удължете времето колкото е нужно.

Долейте вода до желаната гъстота, но по принцип тази зеленчукова супа трябва да е по- гъстичка.

За яйчените нудли разбийте яйцата, може две по две, за да ви е по-лесно. Подправете ги със сол и черен пипер и излейте в намазнен тиган с незалепващо покритие на тънък пласт. Пригответе един вид омлет, но без да го сгъвате. Ако е по-голям и обръщането е трудно, просто захлупете с капак за кратко, за да стегне и отгоре.

Прехвърлете тънкият яйчен омлет (или омлети, ако ги правите на два пъти) върху дъска за рязане и нарежете на тънки ивици, които да играят ролята на нашите импровизирани нудли.

Сервирайте зеленчуковата супичка гореща, като върху всяка порция сложите гнезденце от яйчени нудли и поръска от накълцан магданоз.

Зеленчуковата супа с яйчени нудли е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: