Начин на приготвяне
Почистете всички пресни зеленчуци и гъбите.
Лукът, целината и чери доматите смелете в блендер (използвах чери доматки, защото са по- сладникави и особено през зимния сезон ги предпочитам пред обикновените домати).
Загрейте олиото и в него запържете смлените зеленчуци за 5 минути на умерен огън.
Картофа, моркова, тиквичката и гъбите кладница нарежете на малки кубчета като за супа. Накълцайте и пресния лук и магданоза заедно с дръжките. Сложете ги в тенджерата при запържените зеленчуци на котлона, добавете замразените бакла и грах и залейте с 800-900 мл. вода или толкова, колкото да покрива продуктите поне 2 пръста.
Пуснете в супата кубчето бульон, подправете с черен пипер и сол, като внимавате, защото и бульона е солен.
Варете под капак 20-25 минути.
За това време зеленчуците би трябвало да са много добре сварени, но за всеки случай ги опитайте и ако е нужно удължете времето колкото е нужно.
Долейте вода до желаната гъстота, но по принцип тази зеленчукова супа трябва да е по- гъстичка.
За яйчените нудли разбийте яйцата, може две по две, за да ви е по-лесно. Подправете ги със сол и черен пипер и излейте в намазнен тиган с незалепващо покритие на тънък пласт. Пригответе един вид омлет, но без да го сгъвате. Ако е по-голям и обръщането е трудно, просто захлупете с капак за кратко, за да стегне и отгоре.
Прехвърлете тънкият яйчен омлет (или омлети, ако ги правите на два пъти) върху дъска за рязане и нарежете на тънки ивици, които да играят ролята на нашите импровизирани нудли.
Сервирайте зеленчуковата супичка гореща, като върху всяка порция сложите гнезденце от яйчени нудли и поръска от накълцан магданоз.
Зеленчуковата супа с яйчени нудли е готова.