Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Запечен ориз с праз и свинско

Запечен ориз с праз и свинско

ТеодораТеодора
Новак
22638
22/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Защо ли, защо ли толкова ни харесва този запечен ориз с праз и свинско"

Необходими Продукти

  • праз - 3 - 4 стръка
  • свинско месо - 400 г от свински гърди (или бекон)
  • ориз - 1 чаена чаша
  • вода - 3 чаени чаши
  • бульон - 2 кубчета зеленчуков
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • чубрица - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета и го запържваме до златисто.

След като го махнем от огъня, запържваме праза и ориза.

Намазняваме тавата и изсипваме месото, праза и ориза.

Добавяме червения пипер и другите подправки и заливаме с водата. Печем до готовност.

Вкусно и традиоционно свинско с ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Аз добавих и морков
04.03.2017 15:38
2
danceto traikova
danceto traikova
Май ще стане вкусно.Ще я пробвам.Благодаря.
23.10.2013 00:38