Вкусно филе от хек със сос от заквасена сметана

Вкусно филе от хек със сос от заквасена сметана

24/02/2021
"Представяме ви рецепта с една от най-вкусните риби - филе от хек със сос от заквасена сметана"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо777
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хекът е риба, която е много вкусна, а приготвена по тази рецепта става още по-вкусен.

Соса приготвяме по следния начин. На домата правим 4 разреза на кръст.

Приготвяме си купа с гореща вода и поставяме домата за няколко минути. След 2-3 минути изваждаме домата и прехвърляме в студена вода. Това го правим, защото по-лесно се бели след това. Обелваме с нож.

Обелваме скилидките чесън и нарязваме на ситно. Ако не обичате чесън, можете да сложите сока от него.

Вземаме дълбока купа, поставяме нарязания чесън, заквасената сметана и нарязания зелен лук.

Нарязваме си магданоза и копъра и също ги добавяме в купата.

Беления домат нарязваме на малки кубчета и го добавяме към всички останали съставки в купата заедно и колбаса и киселите краставички, които са също нарязани на ситни кубчета.

Картофите белим и нарязваме на тънки колелца.

Приготвяме си съда, в който ще печем рибата. Първо изсипваме 2 супени лъжици масло и подреждаме картофите.

Филето от хек намазваме с маслото, осоляваме само от едната страна на вкус.

Разбъркваме внимателно соса със заквасена сметана и покриваме цялата повърхност на филето от хек.

Загряваме фурната до 200 градуса и поставяме съда с филето от хек и печем 20-25 минути.

След изтичането на времето изваждаме от фурната и с помощта на шпатула слагаме в чиния и поднасяме.

Вкусното филе от хек със сос от заквасена сметана е готово.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар