Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини с крема сирене и пармезан

Тортелини с крема сирене и пармезан

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Тортелини с крема сирене и пармезан
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ако се чудите по какъв начин да комбинирате тортелини, препоръчваме сос Алфредо или по-точно ето тази рецепта"

Необходими Продукти

  • тортелини - 300 - 400 г с прошуто, спанак, гъби или сирене
  • масло - 2 супени лъжици, несолено
  • чесън - 3 скилидки, смлени
  • брашно - 2 супени лъжици
  • прясно мляко - 1, 1/2 ч.ч. и повече, ако е необходимо
  • крема сирене - 60 г , Филаделфия или Горгонзола
  • пармезан - 1/4 чаша прясно настърган
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - пресен
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесните тортелини в сос Алфредо се приготвят толкова бързо и са невероятно вкусено, кремообразно ястие. Най-хубавото е, че е готово само за 20 минути от началото до края! Един от любимите ни начини за сос Алфредо е върху любимите ми и много апетитни тортелини със сирене.

Използвам пресни тортелини, които можете да намерите в повечето хранителни магазини, така че улеснява направата на тази рецепта. Също така вярвам, че използването на пресни тортелини има много по-добър вкус от замразените тортелини.

Тайната съставка тук е пресните тортелини! Могат да се използват сухи тортелини, но пресните (а и прясната паста като цяло) просто имат много по-добър вкус и намаляват времето за готвене наполовина. Така или иначе, препоръчвам да удвоите тази рецепта за паста, иначе ще се борите за всяка хапка!

Първа стъпка. В голяма тенджера с вряща подсолена вода гответе тортелини според инструкциите на опаковката; отцедете добре.

Разтопете масло в тенджера на умерен огън. Добавете чесън и люспи от червен пипер и гответе, като разбърквате често, докато започне да ухае или около 1 минута. Добавете брашното и разбъркайте, докато леко покафенее, около 1 минута.

Постепенно добавете половината мляко и гответе, като разбърквате постоянно, докато леко се сгъсти, около 2-3 минути. Изсипете другата половина и добавете сирената и разбъркайте, докато се разтопят, около 1-2 минути.

Ако сместа е твърде гъста, добавете още мляко, ако е необходимо; подправете със сол и черен пипер, на вкус. Добавете тортелините в соса за паста и внимателно разбъркайте да се смесят със соса.

Сервирайте веднага, гарнирано с магданоз и чери доматки, ако желаете. Насладете се на невероятните тортелини, които по нищо не отстъпват на пелмените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: