Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Разложки бохчи

Разложки бохчи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Разложки бохчи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
02/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Разложки бохчи - нещо, което всеки би бил щастлив да си хапне, ще се разберете защо, щом ги опитате"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • тиквичка - 1/2 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена + 1/2 бр. зелена
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 1/2 бр.
  • печурки - 3 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • бульона - 100 г в който се е варил джоланът
  • вино - 100 г бяло
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • хлебчета - 6 бр. готови
  • кашкавал - за поръсване на бохчите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, с което започваме при приготвянето на разложките бохчи, е да сварим джолана, като във водата поставим няколко зърна черен пипер и малко сол.

През това време нареждаме зеленчуците на ситно.

Поставяме ги в тенджера и задушаваме в малко мазнина, след като омекнат, прибавяме джолана, което предварително сме накъсали.

Към него добавяме заквасената сметана, бульона и виното, разбъркваме и прибавяме нарязаните краставички.

Оставяме да къкри за 15 минути и премахваме от огъня.

Поставяме хлебчетата в тавичка.

Отрязваме върха на хлебчетата като капаче и премахваме меката част.

Готовата смес поставяме вътре и настъргваме отгоре на бохчите кашкавал.

Поставяме във фурната до получаване на златиста коричка от кашкавала.

Поднасяме топли разложките бохчи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията