Начин на приготвяне
Първото, с което започваме при приготвянето на разложките бохчи, е да сварим джолана, като във водата поставим няколко зърна черен пипер и малко сол.
През това време нареждаме зеленчуците на ситно.
Поставяме ги в тенджера и задушаваме в малко мазнина, след като омекнат, прибавяме джолана, което предварително сме накъсали.
Към него добавяме заквасената сметана, бульона и виното, разбъркваме и прибавяме нарязаните краставички.
Оставяме да къкри за 15 минути и премахваме от огъня.
Поставяме хлебчетата в тавичка.
Отрязваме върха на хлебчетата като капаче и премахваме меката част.
Готовата смес поставяме вътре и настъргваме отгоре на бохчите кашкавал.
Поставяме във фурната до получаване на златиста коричка от кашкавала.
Поднасяме топли разложките бохчи.