Начин на приготвяне
Разбъркват се киселото мляко и яйцата, прибавя се олиото, солта и брашното и се омесва меко тесто (да не лепне). Оставя се да престои малко и се разделя на 8 топки.
В тиган с разтопено масло се запържва лукът, прибавят се настърганите на едро ренде картофи и се задушават около 10 минути. Добавя се каймата и сместа се разбърква. Подправя се с черния пипер, сол и магданоз.
Задушава се, докато картофите омекнат. От тестото се взема поотделно всяка топка и се разтегля в дланта като кръг. В средата на кръга се слага от плънката. Събират се всички краища (като
бохча). Внимателно се притискат, да се изтънят.
В предварително загрят и намазан със мазнина сач бохчите се запичат от двете страни. Същите бохчи могат да се направят и с други плънки - сирене и яйца, кашкавал и
шунка, спанак и сирене и т.н.