Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Пълнозърнести постни кифлички с мармалад

Пълнозърнести постни кифлички с мармалад

Пълнозърнести постни кифлички с мармалад
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Тези постни кифлички с мармалад и пълнозърнесто брашно ще заменят нуждата ви за всякакви други сладки изкушения"

Необходими Продукти

  • лимонада - 100 мл
  • олио - 30 мл
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1/2 пакетче суха (от 10 г)
  • брашно - 100 г пълнозърнесто
  • брашно - 50 г бяло
  • ванилия
  • лимонова кора
  • мармалад
  • филирани бадеми
  • мак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва лимонадата. Прибавя се маята и захарта. Разбърква се и като се разтопи захарта се добавя олиото ванилията и лимоновата кора.

Брашната се пресяват и се замесва меко тесто. Покрива се с кърпа и се остава да втаса.

Втасалото тесто се разточва на кръг с дебелина 1-2 мм. Разрязва се на 12 триъгълника.

На всеки триъгълник се поставя мармалад и се завива на кифличка. Краищата се подгъват навътре да не изтече мармаладът. Подреждат се в тава с хартия и се остават 15 минути да втасат.

Намазват се с четка с олио и се поръсват с филираните бадеми и мак. Пекат се на 18 градуса до кафеникав загар. Изпечените кифлички са вкусни и полезни.

Пълнозърнестите постни кифлички с мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: