Пиле с лук

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пиле с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 500 г
  • масло - 1/2 пакетче
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете шийката, трътката и крилата на пилето. Заедно с дреболиите може да се запазят за супа.

Останалото пиле се нарязва на едри порции, слага се в тенджера с дебело дъно и се покрива с едро нарязания лук. Посолява се и се слага маслото на парченца.

Сипва се съвсем малко вода и се оставят да ври на слаб огън. Преди да се отстрани от огъня, се поръсва с чубрица и се разбърква внимателно.

Отцеждат се пилето и лукът и се прехвърлят в намазнена тавичка. Запичат се в силна фурна до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: