Начин на приготвяне
Едни много лесни и меки кифлички.
Содата се добавя към кисело мляко - да се изгаси. В купа се добавят олиото и киселото мляко заедно със содата, към тях започва да се добавя брашното до получаване на меко тесто за кифлички.
Когато го омесим, се оставя около един час да втаса. Разточваме го на кръг и го режем на триъгълници. Сиренето заедно с белтъка ги намачкаме в купа за плънка и от тях слагаме на всеки триъгълник и ги оформяте.
Подреждаме в голяма тава, като оставяме разстояние, защото се надуват. Отгоре ги намазваме с жълтък и поръсваме със сусам или мак. Печем солените кифлички в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
Може да ги направите и сладки кифлички с шоколад или конфитюр.
Ако пък предпочитате солено, заложете на класиката - Лесни кифлички със сирене.