Торта с рикота и круши

Торта с рикота и круши
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Торта с рикота и круши - красива на вид, апетитна на вкус"

Необходими Продукти

  • За блата
  • лешници - 200 г смлени орехи
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 160 г
  • краве масло - 150 г разтопено
  • ром - 25 мл тъмен (или лимонов сок)
  • царевично нишесте - 70 г
  • бакпулвер - 8 г
  • за крема
  • круши - 5 бр.
  • краве масло - 20 г
  • захар - 4 с.л.
  • ром - 25 мл (или лимонов сок)
  • нишесте - 1 ч.л.
  • готварска сметана - 250 мл
  • рикота - 500 г
  • пудра захар - 200 г + за поръсване
  • ванилия - 1 бр.
  • сладко от круши - бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошна торта, която ще оцените подобаващо, ако ви допадат сладкишите с круши или ябълки.

Разделяме белтъци от жълтъци. Разбиваме белтъците на сняг, а жълтъците със захарта и добавяме маслото, рома, нишестето, бакпулвера. Добавяме белтъците. Накрая смлените ядки.

Печем в предварително загрята фурна 180 градуса 35-40 мин. в намаслена и набрашнена тава - 24 см. с хартия за печене.

Крушите обелваме, почистване и режем на малки кубчета. В загрят тиган слагаме масло, кубчетата плодове и 4 с.л. захар. Готвим 10 мин. и добавяме 25 мл ром (може и лимонов сок). Накрая добавяме нишестето. Объркваме и дръпваме да се поохлади.

Разбиваме сметана. В другата купа слагаме рикотата. Към нея добавяме 200 г пудра захар и ванилия. Добавяме и сметаната и бъркаме с шпатула. Накрая към крема добавяме сладкото от круши. Объркваме добре.

Сглобяване - в ринг.

Разделяме блата на две части. Слагаме - блат, целия крем и другия блат. Покриваме тортата с круши със стреч фолио и в хладилника за не по-малко от 4 часа.

Преди сервиране поръсих тортата с рикота и круши с пудра захар.

Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: