Пица шунково ветрило

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
252
2k
828
592
2
09/03/2021
"Пица шунково ветрило, която цялото семейство обожава"
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 018
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 1 в.ч.
  • мая - 1 п к.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к. л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 2 или 3 в.ч. колкото поеме тестото
  • за отгоре
  • пилешка шунка - 100 г
  • доматен сос - 150 мл
  • босилек - щипка сух
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една дълбока купа пресяваме 2 водни чаши брашно, по средата прибавяме 1 водна чаша вода, сол, захар, оцет и зехтин.

Започваме да месим тесто, при необходимост прибавяме още брашно, докато се получи хубаво тесто, което не лепне.

Оставяме да втаса за половин час.

Взимаме голяма кръгла тава, разточваме тестото, намазваме с лютеница.

Режем на 8 парчета, отгоре слагаме нарязаните на ситно лук и чушка, режем на триъгълни парчета шунката и слагаме отгоре, поръсваме босилек и отгоре на домашната пица рендосваме кашкавал обилно.

Печем пица шунково ветрило на 180°C в загрята фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар