Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Постна Мусака с Гъби

Постна Мусака с Гъби

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Постна Мусака с Гъби
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Постна мусака, ама мусака - хапвайте и дайте висока оценка на майстора за страхотната рецепта"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • копър - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • маслини - 10 бр. черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на дребно. Сипваме ги в тава.

Нарязваме и морковите и лука на дребно и ги сипваме при картофите.

Наливаме вода, колкото да покрие зеленчуците, и печем около 30 минути.

Гъбите пасираме и ги запържваме в олиото за 10 минути. Прехвърляме ги в тавата при зеленчуците.

Добавяме индийското орехче, солта и накълцания копър.

Маслините обезкостяваме, нарязваме ги и добавяме и тях при останалите продукти.

Разбъркваме.

Най-отгоре обилно поръсваме мусаката с червения пипер и запичаме още около 15 минути.

Постната Мусака с Гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: