Ориз с пилешко и зеленчуци

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
05/05/2009
"Толкова вкусно и лесно ястие няма как да не добавите сред любимите си рецепти!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 376
  • Преглеждания за месеца378
  • Преглеждания за седмицата110
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате ориз и 2 чаши студена вода в тенджера с капак. Когато оризът е омекнал, но не е сварен напълно, го оставяте настрана захлупен с капака.

В друг съд варите граха по същия начин както ориза и когато е добре сварен, го оставяте настрана.

Останалите продукти нарязвате поотделно лук, гъби, моркови, слагате малко соев сос и пържите в силно загрята мазнина, като първо се слага лука, а последни - морковите.

След това изваждате зеленчуците и запържвате месото и яйцата, които трябва да останат леко сурови. Към тях слагате ориза и другите продукти и разбърквате.

Чушките и киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета и не се пържат.

Бъркайте постоянно, за да не залепне ориза. След 10 –15 мин. ястието е готово.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта ориз, вместо кисели краставички добавих сладка царевица и се получи добре.
0
0