Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Безглутенов хляб с нахутено брашно

Безглутенов хляб с нахутено брашно

МиссаМисса
Помощник Готвач
502911583041
Безглутенов хляб с нахутено брашно
Снимка: Мисса
1 / 3
19/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"За да бъде наистина пълноценна вечерята ви, пригответе този безглутенов хляб и поднесете с разядки по желание - всички ще останат очаровани"

Необходими Продукти

  • брашно от нахут - 220 гр
  • бадемово брашно - 200 гр
  • вода - 280 гр
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • безглутенов набухвател - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките замесете тесто до хомогенност. Ако не разполагате с безглутенов набухвател, не се притеснявяйте - пропуснете го.

Оставете тестото да си отпочине и го изпечете за около час на не толкова силна фурна, за да не се получава тъмен цвят на коричката и да се изпича равномерно.

Рецептата също така е подходяща за хлебопекарна, като би отговаряла на програма за 700 грама хляб. Може да замесите сами и да изпечете в хлебопекарна или да поставите съставките - първо мокрите, а след тях сухите съставки.

Трябва да се уверите, че в програмата, която включвате, печенето е достатъчно. Ако не е изпечен, пуснете само на печене за 10-тина минути до пълна готовност.

Съхранявайте хляба в хлебопекарна в подходящ съд, за да го запазите по-дълго годен за консумация.

Безглутеновият хляб с нахутено брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: