Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Запечена киноа с броколи, бекон и кашкавал

Запечена киноа с броколи, бекон и кашкавал

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269732
Запечена киноа с броколи, бекон и кашкавал
Снимка: TanyaGyurova
2 / 3
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете още днес да приготвите тази чудна запеканка за вечеря?"

Необходими Продукти

  • киноа - 1/3 пакет
  • лук - 1 глава кромид или 2 - 3 стръка зелен
  • чесън - 4 скилидки
  • броколи - 1 китка/ 1 пакет
  • морков - 1 бр. голям
  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 4 слайса
  • кашкавал - ок. 100 или 150 г
  • копър
  • олио - зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате киноата и броколито в отделни съдове, отцеждате ги и ги оставяте да изстиват.

През това време нарязвате на ситно лук, чесън и морков и ги задушавате до полуготовност.

Смесвате киноата и броколито (което е намачкано) с лука, чесъна и моркова и разбърквате добре.

Овкусявате със сол и ситно нарязан копър.

Разбивате две яйца и ги добавяте към сместа с киноа, като разбърквате добре.

Сипвате сместа в тавичка, намазана с олио, и печете ок. 20 мин, след което нареждате отгоре слайсове бекон и отново запичате.

Най-накрая добавяте кашкавал върху запеканката (настърган или на слайсове ) и допичате до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: