Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Безглутенов хляб с нахутено брашно

Безглутенов хляб с нахутено брашно

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"За да бъде наистина пълноценна вечерята ви, пригответе този безглутенов хляб и поднесете с разядки по желание - всички ще останат очаровани"

Необходими Продукти

  • брашно от нахут - 220 гр
  • бадемово брашно - 200 гр
  • вода - 280 гр
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • безглутенов набухвател - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките замесете тесто до хомогенност. Ако не разполагате с безглутенов набухвател, не се притеснявяйте - пропуснете го.

Оставете тестото да си отпочине и го изпечете за около час на не толкова силна фурна, за да не се получава тъмен цвят на коричката и да се изпича равномерно.

Рецептата също така е подходяща за хлебопекарна, като би отговаряла на програма за 700 грама хляб. Може да замесите сами и да изпечете в хлебопекарна или да поставите съставките - първо мокрите, а след тях сухите съставки.

Трябва да се уверите, че в програмата, която включвате, печенето е достатъчно. Ако не е изпечен, пуснете само на печене за 10-тина минути до пълна готовност.

Съхранявайте хляба в хлебопекарна в подходящ съд, за да го запазите по-дълго годен за консумация.

Безглутеновият хляб с нахутено брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: