Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Тиквички с ориз на котлон

Тиквички с ориз на котлон

Тиквички с ориз на котлон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Постно, лесно, вкусно - три основателни причини веднага да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • ориз - 200 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • черен пипер
  • магданоз - сух
  • универсална подправка - зеленчукова
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги измийте. По желание може да ги обелите. Нарежете ги на малки кубчета.

Измийте ориза и го накиснете във вода за около 20 минути, след което го изплакнете обилно с вода.

Загрейте зехтина в подходящ дълбок съд.

Сложете тиквичките и ги запържете до златисто, като ги разбърквате.

Добавете отцедения ориз към тиквичките и продължете да готвите още 4-5 минути, при непрекъснато бъркане.

Долейте топла вода, като покриете ориза и оставете ястието да къкри на тих огън. Овкусете със сол, куркума, черен пипер и зеленчукова подправка.

Разбърквайте ястието и гответе, докато течността се изпари.

Ако оризът на тиган не е омекнал достатъчно, може да добавите още малко вода и да доготвите.

Готовото ястие свалете от котлона и овкусете със сух магданоз преди поднасяне.

Тиквичките с ориз на котлон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: