Начин на приготвяне
Свинските гърди с кост се разделят на парчета, прехвърлят се в съд с капак и се намазват обилно с приготвената марината от смесените дижонска горчица, соев сос, черен пипер, пушен червен пипер, мащерка, доматено пюре и олио. Сол не се слага, тъй като соевият сос е солен.
Съдът се похлупва и месото се прибира в хладилник за няколко часа или най-добре за цяла нощ в хладилника, за да се овкуси.
След това в съда при свинските гърди се добавят обелените и нарязаните на едро картофи и морков, лук, бяло вино и вода.
Месото се слага отгоре върху продуктите, за да хване апетитен загар при печенето.
Поръсва се с малко сол и олио, слага се капака върху тавичката и ястието се пече около час, час и малко, в средата на предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Тъй като моята тава е със стъклен капак, при мен не се налага да го махам, но вие може да отстраните в края на печенето за десетина минути, докато месото се зачерви.
Нашето ястие от свински гърди с картофи на фурна е готово.
Месото е крехко и невероятно вкусно, а картофите направо се топят в устата.
Добър апетит!