Ароматни свински крачета

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Ароматни свински крачета
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Задължително добре овкусете тези свински крачета по време на приготвянето им, добавете малко песто и сервирайте. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/2 глава малка
  • моркови - 1
  • магданоз - няколко стръка
  • розмарин - 1 стрък
  • индийско орехче - едно малко късче
  • хвойна - 5 или 6 плодове
  • черен пипер - 5 или 6 зърна
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинови листа - 3
  • марсала - 1 ч.ч. малка
  • мед - 1 с.л.
  • лимонова кора
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и скилидките чесън, обелете моркова, измийте лимона и след това отстранете само жълтата част с остър нож и белачка за картофи.

Измийте магданоз, целина и розмарин.

Поставете всички съставки в тенджера с изключение на свинските бутчета.

Добавете достатъчно студена вода, след което да приготвите месото.

Поставете на огъня, оставете да заври и продължете да готвите този бульон в продължение на 15 минути.

Междувременно измийте добре свинските крачета, проверете дали няма четина, в противен случай ще трябва да я изгорите.

Подправете бульона със сол, след което добавете свинските крачета.

Оставете да заври и гответе около час и половина и при всички случаи, докато станат много нежни и крехки.

Сервирах тези ароматни свински крачета със зехтин екстра върджин, щипка сол.

Можете да ги сервирате и със песто от рукола, като ги намажете.Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: