Начин на приготвяне
Стъпка 1
За да приготвите бульона загрейте тенджера под налягане от 6 литра на средно висока температура. Поръсете говеждото с 1/4 чаена лъжичка сол.
Загрейте маслото от рапица.
Добавете говеждо и гответе 4 минути от всяка страна или докато се запекат добре джоланите. Добавете 7 чаши вода и следващите 5 съставки. Затворете капака сигурно! Изчакайте да заври до високо налягане на силен огън. След това намалете топлината на средна, така че да се поддържа високо налягане; гответе 45 минути.
Отстранете от огъня, освободете налягането, като поставите готварската тенджера под студена течаща вода. Отстранете капака. Прецедете бульона през гевгир над голяма купа.
Поставете говеждо месо върху дъска за рязане; изхвърлете останалите твърди вещества.
Охладете леко говеждото. Раздробено месо - ако желаете, изхвърлете костите, мазнините. Оставете месото настрана.
Стъпка 2
За да приготвите телешката супа, загрейте готварската тенджера под налягане на средно силен огън. Добавете олио. Добавете нарязан лук и чесън, сотирайте 3 минути. Добавете бульон и следващите 4 съставки. Затворете капака сигурно. Изчакайте да заври до високо налягане на силен огън.
Настройте топлината на средна или нива, необходими за поддържане на високо налягане; гответе 7-10 минути. Отстранете от огъня; освободете налягането, като поставите готварската тенджера под студена течаща вода. Отстранете капака. Добавете говеждо, оцет, 2 чаени лъжички сол и черен пипер.
Стъпка 3
Сервирайте джолан чорбата с настърган пармезан и гарнирайте с магданоз или копър, ако желаете.
Насладете се на вашата супа от телешки джолан с кореноплодни!