Парено зеле

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Парено зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Знаете ли, че пареното зеле е супер гарнитура за всичко - от кюфтета до пържолки"

Необходими Продукти

  • зеле - 5 кг
  • оцет - 1 л
  • сол - 250 г
  • олио - 250 мл
  • захар - 250 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме предварително почистеното зеле на едри парчета. Смесваме продуктите за маринатата и ги кипваме, като ги разбъркваме до пълното им разтваряне.

Сваляме сместа от котлона и потапяме зелевите листа. Оставяме ти да престоят около 5 минути, след което ги изваждаме и на тяхно място добавяме и нарязаните на ленти чушки.

Оставяме пиперките да се мариноват за 1-2 минути, след което ги изваждаме. Пълним сместа в буркани като редим ред зеле, ред чушки, натрошен дафинов лист и черен пипер на зърна и така до изчерпване на количествата.

Доливане бурканите с маринатата. Затваряме ги и ги обръщаме на обратно докато се вакумират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: