Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Кашкавалки от парено тесто

Кашкавалки от парено тесто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кашкавалки от парено тесто
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Може да сервирате вкусните кашкавалки както топли, така и студени. Подходящи са и за пълнене с различни солени плънки. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 70 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • вода - 80 мл
  • краве масло - 65 г
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка, настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кашкавала на фино ренде.

В малка касеролка загрейте водата, млякото и маслото заедно със солта.

Когато маслото се разтопи и течността е на ръба да заври, сипете наведнъж брашното и бъркайте интензивно на котлона (умерен огън), докато се образува гладко тесто. Дръпнете от огъня и изчакайте 5 минути да поизстине лекичко.

След това започнете да чуквате яйцата едно по едно при пареното тесто.

Докато не се усвои напълно едното яйце, не добавяйте следващото. Бъркайте интензивно със дървена лъжица или здрава метална/телена бъркалка.

Накрая добавете и настъргания кашкавал и индийското орехче. Отново разбъркайте добре.Трябва да се получи гладко и нежно парено тесто.

Взимайте с лъжица от тестото (може и с шприц) и слагайте в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставяйте разстояние между кашкавалките, защото се надуват.

Може да ги направите в кръгла форма или каквато ви харесва, аз ги заглаждам със обратната страна на лъжицата. С навлажнени пръсти притискам, ако са се образували тънки връхчета, защото загарят при печенето.

Печете 20-25 минути на 190 °C.

Може да сервирате вкусните кашкавалки от парено тесто както топли, така и студени. Подходящи са и за пълнене с различни солени плънки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: