Начин на приготвяне
В тенджера сипете водата и олиото, поставете я на котлона да заврат.
Отделно пресейте брашното и добавете солта.
След като водата заври, премахнете тенджерата от котлона и наведнъж изсипете брашното във врящата вода. Бъркайте енергично до гладка смес.
Прибавете яйцата едно по едно към сместа, като след всяко добавено яйце бъркате до еднородна смес. Накрая прибавете настъргания кашкавал и отново разбъркайте.
Постилате тава с хартия за печене, с помощта на лъжица за сладолед загребвате от тестото и редите върху хартията.
Преди всяко загребване потопете лъжицата в студена вода, за да става по-лесно отделянето на кашкавалената топка.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кашкавалките до златист цвят.
Кашкавалките с парено тесто са готови.