Начин на приготвяне
В касерола сложете водата, кравето масло, захарта и солта на котлона. Изчакайте да заври и махнете.
Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица до меко и лепкаво тесто. Сложете яйцата едно по едно и бъркайте до пълното усвояване на всяко.
Добавете гриса и нишестето. Тестото е все още лепкаво, така че добавете още малко брашно.
Поставете го върху набрашнен плот, разточете на кръгъл лист и разрежете на триъгълници. Поставете в единия край от шоколада и завийте на кифличка.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Печете кифличките с шоколад в загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Извадете, оставете леко да се охладят и поръсете кифличките от парено тесто с пудра захар.