Захаринки от парено тесто

Захаринки от парено тесто
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Захаринки за всеки ден, всички у дома ги обичат"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 1 с.л.
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата в купа и разбиваме със захарта. Добавяме кондензираното мляко, прясното мляко, солта, захарта, сухата мая, лимоновия сок и ванилията.

Омесваме тесто и го увиваме в тензух. Пускаме го в тенджера с вряща вода и го оставяме, докато изплува отгоре.

След това изваждаме готовото парено тесто и го премесваме наново с олиото. Оформяме топки и ги топваме от едната страна в захар.

Подреждаме нашите захаринки в тава върху хартия за печене.

Печем лесните курабийки на 180 градуса 20 минути като внимаваме да не се препекат.

Имаме вкусни захаринки от парено тесто!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: