Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Свинска Чорба с Прясно Мляко

Свинска Чорба с Прясно Мляко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6792k3
Свинска Чорба с Прясно Мляко
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Невероятно, току що открихме чорба, която харесваме повече от шкембето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г за готвене
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бл.
  • чушки - 1 бр.
  • пащърнак - 10 см
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 3 - 4 с.л.
  • домати - 1/2
  • прясно мляко - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 ч.л
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязвате на малки късчета. Запържвате го леко и към него добавяте нарязани - лука, моркова, пащърнака, чушката. След това добавяте около 1л и половина топла вода.

Щом заври чорбата, намалявате на ниска степен котлона и варите около 45 минути.

Тогава прибавяте нарязаният домат, картофите, подправките и ориза.

Оставяме така чорбата да ври още около 15-20 минути.

Пет минути преди да е готова чорбата, изливате на тънка струя млякото като бъркате непрекъснато.

Изключвате котлона и поръсвате нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: