Телешко Гулаш

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Телешко Гулаш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4
"Приготвеният телешки Гулаш се сервира със сварени макаронени изделия и пресен магданоз"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г сварено (добре е да е по - мазничко)
  • лук - 2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 1 купичка нарязани
  • заквасена сметана - 1 малка кофичка
  • краве масло - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • къри - 1 с.л. сладко
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • макарони - 3 шепи юфка, макарони, мантъ, кус - кус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото (ако телешкото е много сухо, сложете повече масло) се загрява в тенджера и в него се слага месото, нарязано ситно, лукът и морковите. З

Задушават се 5-8 мин. Добавят се гъбите и се задушава още 2-3 мин, след което продуктите се заливат с 1/2 л вода или бульон, добавя се кърито и черният пипер.

Оставя се да къкри до омекване на всички продукти и до извиране на част от водата.

Малко преди да се свали от огъня, се добавя сметаната (аз ползвах половин кофичка сметана и 5 с. л. кисело мляко) разбъркана с брашното.

Оставя се традиционният гулаш да къкри още 5-10 мин и се сваля от огъня.

Наръсва се с магданоз и телешко гулаш се сервира със сварени макаронени изделия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: