Начин на приготвяне
Задушавате спанака, в отделна купа смесвате рикотата, спанака, синьото сирене, част от пармезана около 20 г и овкусявате със черен пипер, риган и сол.
Канелоните се пълнят със сместа от спанак и сирена.
Приготвяте соса Бешамел, като в тенджера стоплите прясното мляко, а през това време загреете маслото и добавите брашното към него при непрекъснато бъркане, след това добавяте топлото мляко и овкусявате със сол, черен пипер, индийско орехче и риган.
Готвите до желаната консистенция.
В тава, намазана с масло, поставете част от соса Бешамел и наредете напълнените канелони, накрая залейте с останалата част от соса и поръсвате с пармезан и риган.
Печете с алуминиево фолио 20 мин, след което добавяте останалия пармезан и допичате канелоните със спанак и рикота за 15 мин.