Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Вкусно хачапури с яйце и кашкавал

Вкусно хачапури с яйце и кашкавал

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Вкусно хачапури с яйце и кашкавал
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусът на това грузинско национално ястие хачапури е наистина невероятен"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 500 г
  • мляко - 400 мл топло
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 2 ч.л.суха
  • Плънка
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме си брашното с изброените продукти. Завиваме с кърпа и оставяме да втаса.

Втасалото тесто разделяме на 4 топки. Оформяме си лодки.

В тава си слагаме хартия за печене и подреждаме лодките. Оставяме ги за 15 минути.

Приготвяме си плънката от настърганото сирене, кашкавал, едното яйце.

Пълним лодките с плънката и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 12-15 минути.

Изваждаме хачапурите, правим по средата кладенче, слагаме бучка масло и чукаме по-едно яйце.

Печем за още 4-5 минути.

Вкусното хачапури с яйце и кашкавал е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: