Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Грузински хачапури с кашкавал и сирене

Грузински хачапури с кашкавал и сирене

Грузински хачапури с кашкавал и сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Хапвайте тези хачапури веднага щом излязат от фурната - споделете ги и с любимите хора около себе си"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 грама
  • кашкавал - 150 г настърган
  • вода - 250 мл топла
  • жълтъци - 1 бр.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 25 грама
  • сирене - 150 грама
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо активирайте маята с лъжичка захар в купичка с топла вода. Оставете да шупне на топло място за 10-тина минути.

Междувременно пресейте брашното. Добавете към него шупналата мая и поръсете със сол. Замесете гладко и меко тесто, оформете го на топка.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло да втаса. Когато увеличи обема си, разделете го на 4-5 топки.

Разточете всяка топка на кора - не прекалено голяма и тънка. В средата на всяка сложете от настърганите сирене и кашкавал.

Затворете внимателно корите като бохчички. Разточете отново и от двете страни.

Застелете тава с хартия с печене и наредете вътре хачапурите. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна.

След около 15-тина минути ги извадете и намажете с разбит жълтък. Върнете да се запекат до готовност.

Намажете обилно топлите хачапури с масло.

Грузинските хачапури с кашкавал и сирене са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: