Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешко шкембе с гъби на фурна

Телешко шкембе с гъби на фурна

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Телешко шкембе с гъби на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ако това телешко шкембе с гъбки ви изглежда доста изкушаващо, пригответе го още утре и му се насладете в компанията на любимите хора и бутилка хубаво вино"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • краве масло - 50 - 60 г разтопено
  • кашкавал - 150 г настърган
  • гъби - 400 г печурки
  • чесън - 2 - 3 скилидки, настъргани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете телешкото шкембе. Ако има неприятна миризма, може да го накиснете в студена вода с малко оцет за около 15-20 мин, след което го измийте.

Сварете шкембето в тенджера под налягане за около 60-90 мин. или докато омекне. След като е готово го нарежете на ленти или на парчета. Почистете гъбите и ги нарежете на шайби

В тиган разтопете половината от маслото, добавете счукания чесън, добавете шкембето, разбъркайте и добавете гъбите.

Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, добавете останалото масло, сипете малко вода, разбъркайте и запържете, докато гъбите са готови.

Прехвърлете ястието в тава, поръсете с настърган кашкавал и запечете в предварително загрята фурна на 250 градуса, докато кашкавалът омекне и хване приятен загар.

Сервирайте шкембето топло.

Телешкото шкембе с гъби на фурна е една малка фантазия.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: