Кето гъбена супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кето гъбена супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
28/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Поднесете тази толкова вкусна кето супа гореща с крутони или крекери за допълнение"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 - 12 бр. по - големи печурки
  • лук - 130 г (1/2 глава)
  • чесън - 2 скилидки
  • готварска сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • олио - 3 с.л.
  • салвия - 2 пресни листа
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зеленчуков бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите са чудесен продукт, когато говорим за кето диета, тъй като почти не съдържат въглехидрати.

В тази разкошна гъбена супа освен тях, протагонисти са сметаната, млякото и маслото, които изпълняват изискването за висока масленост.

Кето гъбената супа, освен че е много вкусна, се приготвя бързо и е лесна за изпълнение.

Лукът и чесъна се смилат и запържват в маслото и олиото за 4-5 минути. Тук важно е огънят да е умерен, за да не загарят продуктите.

Печурките се почистват като пънчетата се отделят, а шапчиците се обелват. В случай че по тях има пръст, се избърсват с влажна, чиста кърпа.

Шапките се нарязват на парченца, а почистените пънчета се смилат и добавят към лука и чесъна на котлона. Така ще придадат много по-интензивен вкус на нашата супа.

Слагат се и листенцата ароматна салвия, за да пуснат своята есенция.

Добавят се и нарязаните шапки на печурките, а след минута-две се налива млякото и малко бульон. Посолява се и се бърка до сгъстяване.

Сипва се половината сметана и около две чаши бульон (количеството е според това колко гъста искате да е супичката ви).

Оставя се да къкри на слаб/умерен огън 12 минути, след което се добавя и останалата сметана, черен пипер и по желание още бульон.

Вари се още 15 минути при средна степен на котлона.

Вкусната кето супа се поднася гореща.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кое му е кетото на рецепта(олиото или 1/2 глава лук)
05.02.2024 20:09
1
2
Покажи всички подкоментари