Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Лесна и вкусна питка със сирене и кашкавал

Лесна и вкусна питка със сирене и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лесна и вкусна питка със сирене и кашкавал
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Какво му трябва на човек за самотните вечери - вкусна пухкава питка със сирене и кашкавал, чаша вино и любима книга"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • олио - 30 мл
  • суха мая - 5 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • [плънка
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • масло - 30 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта, маята, топлото мляко, яйцето и олиото, разбъркайте до еднородна смес.

Добавете пресятото брашно, смесено със солта, и разбъркайте бавно с шпатула.

Покрийте и оставете тестото на топло място за 30 минути. През това време отделете по 30 г от сиренето и кашкавала, а останалото настържете на едро ренде и смесете, оформете голяма топка.

Вземете втасалото тесто и го поставете върху обилно набрашнен плот и го оформете, до меко нелепящо се по пръстите тесто. С пръсти разтворете тестото на кръгла кора с диаметър 30 см.

Поставете топката сирена в средата на кората, затворете го като пакет. Отново разтворете пакета, натискайки с пръсти. и поставете така оформената питка със сирене в намазана с олио тава.

Намажете питката обилно с разбитото яйце, поръсете с нарязаните на малки кубчета отделените сирене, кашкавал и масло.

Включете фурната на 180°C и след като нагрее, поставете тавата в нея печете за около 30-35 минути, до златисто кафяво.

Става много пухкава и определено ще я правите много пъти тази лесна и вкусна питка със сирене и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: