Начин на приготвяне
В купа смесете захарта, маята, топлото мляко, яйцето и олиото, разбъркайте до еднородна смес.
Добавете пресятото брашно, смесено със солта, и разбъркайте бавно с шпатула.
Покрийте и оставете тестото на топло място за 30 минути. През това време отделете по 30 г от сиренето и кашкавала, а останалото настържете на едро ренде и смесете, оформете голяма топка.
Вземете втасалото тесто и го поставете върху обилно набрашнен плот и го оформете, до меко нелепящо се по пръстите тесто. С пръсти разтворете тестото на кръгла кора с диаметър 30 см.
Поставете топката сирена в средата на кората, затворете го като пакет. Отново разтворете пакета, натискайки с пръсти. и поставете така оформената питка със сирене в намазана с олио тава.
Намажете питката обилно с разбитото яйце, поръсете с нарязаните на малки кубчета отделените сирене, кашкавал и масло.
Включете фурната на 180°C и след като нагрее, поставете тавата в нея печете за около 30-35 минути, до златисто кафяво.
Става много пухкава и определено ще я правите много пъти тази лесна и вкусна питка със сирене и кашкавал!