Крем пита със сладко от череши и бадеми

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
408
5k
1k
874
23/04/2021
"Десертите с черешово сладко винаги са уникални"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да използвате плодове от сладко или компот, много подходящи са и пресните боровинки и горски плодове.

Първо се заемете с приготвянето на пясъчното тесто. Замесете го от маслото, брашното, захарта, бакпулвера и жълтъците. Готовото тесто разделете на 2 половини. Едната част оформете на топка и увийте във фолио. Приберете за 15 минути във фризра.

Намазнете и набрашнете тава с диаметър 22-24 см. Половината от тестото разстелете на дъното. Притиснете добре към основата и оставете настрана.

Смесете киселото мляко с брашното/нишестето.

Разбийте белтъците на твърд сняг заедно със захарта и ги добавете на части към киселото мляко. Внимателно разбъркайте, защото белтъците не бива да спадат.

Сипете сладкото от череши върху блата, като се опитайте да оставите 1 см от края. Отгоре сипете сместа с киселото мляко и внимателно загладете с шпатула.

Извадете охладеното тесто от фризера и го настържете отгоре. Ако искате, може да поръсите и със сурови бадеми, които са предварително нарязани.

Включете фурната на 180 градуса. Изпечете крем питата за около 40 минути. След това изключете фурната и оставете вратичката леко отворена - така питата ще се охлади равномерно. След това я приберете в хладилника, за да се охлади допълнително.

Крем питата със сладко от череши и бадеми е чудна!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристиан Александров
Изглежда много апетитно!
0
0