Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното, пудрата захар и какаото на прах. Добавяме разтопеното краве масло, яйцето, бакпулвера и щипка сол.
Смесваме всички продукти и замесваме тесто за нашите вкусни бисквити. Завиваме го в стреч фолио и го оставяме в хладилника за час да стегне. След това си правим топчета, всяко по 35 г.
Взимаме преса за чесън, слагаме част от топчето и натискаме върху хартия за печене. Поставяме другата част от топчето, натискаме и по този начин нишките образуват гнездо. От всяко топче правим купчинка.
С капачка от шише натискаме в средата максимално, така че да се получи гнездо. Махаме капачката.
Печем празничните сладки в предварително загрята фурна на 160°C за 15 минути. Оставяме да се охладят.
В плик (пош) слагаме течен шоколад и пълним гнездата.
Декорираме Великденски гнезда бисквитки с бонбони, шоколадови яйца, шоколадови пръчици и каквото ни харесва.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа