Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Задушени патешки дреболии

Задушени патешки дреболии

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Задушени патешки дреболии
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патешки дреболии - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патешките дреболии, нарежете лука, чесъна и домата на едро.

Сложете в тиган дреболиите, лука и чесъна и добавете зехтин. Разбъркайте и запържете за няколко минути.

След това добавете виното и гответе на тих огън под капак десетина минути.

Добавете домата и овкусете със солта и черния пипер.

Оставете да къкри, като разбърквате периодично в тигана, докато изври течността и остане само мазнина мезето.

Задушените патешки дреболии са готови и в комбинация с пържени картофи са подходящи за бирено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: