Начин на приготвяне
Загрейте половината мас и задушете ситно нарязания лук до омекване. След това добавете добре почистените пилешки дреболийки. Запържете за няколко минути, след това добавете брашното.
В отделен съд загрейте останалата мас и добавете ситно нарязаните чушки. Добавете червен пипер и ги прибавете към дреболиите.
Залейте ястието с малко топла водичка, овкусете със сол и черен пипери и задушавайте на тих огън за 10-ина минути, след което прибавете доматите.
Гответе, докато водата се изпари и дреболиите останат само на мазнина. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.
Поднесете дробчетата с гарнитура от готова полента или сварен ориз.
Още апетитни рецепти за дробчета: Задушени дробчета, Пилешки дробчета с бекон и гъби, Шишчета от пилешки дробчета с бекон, Пастет от пилешки дробчета, Дробчета с бекон и лук, Пилешки дробчета с домати.
Коментари