Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Заготовка от пилешко за дюнери

Заготовка от пилешко за дюнери

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Заготовка от пилешко за дюнери
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"Обичате ли домашни дюнери? Защото сме ви приготвили една рецепта, която ще ви улесни в направата им"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 с.л.
  • пилешки пържоли - 4 броя от бут
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - 1/2 с.л. суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете пилешките пържоли, като ги начукате леко и ги поръсите със сол.

В голяма купа смесете трите вида пипер. Добавете киселото мляко със зехтина, сухата мащерка и чесъна на прах. Хубаво разбъркайте ароматните съставки за маринатата на пилешкото.

Сложете пилешкото вътре и объркайте добре. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник да се маринова месото за няколко часа.

След това вземете един лист свежо фолио и в него сложете пържолите, като ги застъпвате леко. Навийте внимателно на руло и ги опаковайте във формата на бонбони.

Заготовката от пилешко за дюнери се съхранява във фризер.

Когато решите да си приготвите дюнери, извадете месото по-рано, за да се отпусне леко. След това режете от него късове и ги запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: